Vragen? Forum!

Download hier code en uitleg (369 kB).

Uitleg online lezen.

Overstrepen, onderstrepen en doorstrepen van tekst in alle soorten en maten

Text-decoration: overline. Geeft een lijn boven de tekst in dezelfde kleur als de tekst. Deze staat boven de middelste regel en boven 'n deel van de bovenste en onderste regel, zoals je kunt zien.

Text-decoration: overline en twee spans. Hiermee kan ik 'n lijn in 'n andere kleur dan de tekst boven de tekst zetten. Staat boven de middelste regel en 'n deel van de bovenste en onderste regel.

Met behulp van 'n span is het mogelijk een streepjeslijn boven de tekst te zetten. Deze staat boven de middelste regel en boven 'n deel van de bovenste en onderste regel, zoals je kunt zien.

Met behulp van 'n serie spans 'n dikke meerkleurige lijn boven de tekst zetten. De kleuren corresponderen met de woordsoort, maar dat is denkelijk niet foutloos, want ik ben geen taalkundige.

Text-decoration: underline. Geeft een lijn onder de tekst in dezelfde kleur als de tekst. Deze staat onder de middelste regel en boven 'n deel van de bovenste en onderste regel, zoals je kunt zien.

Met behulp van 'n span is het mogelijk een stippellijn onder de tekst te zetten. Deze staat onder de middelste regel en onder 'n deel van de bovenste en onderste regel, zoals je kunt zien.

Met behulp van 'n serie spans 'n dikke meerkleurige lijn onder de tekst zetten. De kleuren corresponderen met de woordsoort, maar dat is denkelijk niet foutloos, want ik ben geen taalkundige.

Text-decoration: line-through. Geeft een lijn door de tekst in dezelfde kleur als de tekst. Deze staat door de tekst in de middelste regel en door 'n deel van de tekst in de bovenste en onderste regel.

Text-decoration: line-through en twee spans. Hiermee kan ik 'n lijn in 'n andere kleur dan de tekst door de tekst zetten. Staat in de middelste regel en in 'n deel van de bovenste en onderste regel.

Text-decoration: overline + underline. Geeft een lijn boven en onder de tekst in dezelfde kleur als de tekst. Deze staan in de middelste regel en in 'n deel van de bovenste en onderste regel, zoals je kunt zien.

Text-decoration: overline + underline en drie spans. Hiermee kan ik 'n lijn boven en onder de tekst zetten, beide in 'n andere kleur dan de tekst. Zoals je natuurlijk ook prima zelf kunt zien.

Text-decoration: underline en drie spans zorgen voor een rode en een blauwe lijn onder een deel van de bovenste en onderste regel en onder de middelste regel, zoals je kunt zien.

Text-decoration: underline en drie spans. Hiermee kan ik 'n dubbele lijn onder de tekst zetten: een stippellijn en een gewone lijn. Beide lijnen hebben een andere kleur dan de tekstkleur.

Met behulp van 'n serie spans twee dikke meerkleurige lijnen onder de tekst zetten. De bovenste correspondeert met de woordsoort, de onderste met het zinsdeel. Maar dat is niet foutloos, want ik ben geen taalkundige.

Text-decoration: overline + underline + line-through. Geeft een lijn boven, onder en door de tekst in dezelfde kleur als de tekst. Staat in de middelste regel en in 'n deel van de bovenste en onderste regel.

Text-decoration: overline + underline + line-through en vier spans. Hiermee kan ik 'n lijn boven, onder en door de tekst zetten, alle drie in 'n andere kleur dan de tekst, zoals je zelf kunt zien.