2019-05-28

Bij aanraken van, hoveren over of tabben naar een gearceerd woord opent een illustratie.

Omdat ik geen leuk verhaal met kleine illustraties kon vinden, heb ik uiteindelijk maar thumbnails van de site zelf gebruikt. Probleem is natuurlijk wel dat ik nou nog steeds geen verhaal heb, en aan mij is nou niet echt 'n groot verhalenverteller verloren gegaan. Ik bedoel: ik kan vijf kwartier in 'n uur kletsen, maar dat is nog niet hetzelfde als het schrijven van 'n boeiend verhaal. Maar ik moet dus hoe dan ook hier toch 'n stuk tekst bij elkaar zien te krijgen. Het is hier mooi weer. Hoe is het bij jullie? Het eten is best lekker, als je er eenmaal aan gewend bent. Maar ze praten hier wel raar. Enfin, zo krijg ik wel 'n aardig verhaal bij elkaar. Aardig? Nou, in ieder geval flink wat bladvulling.

De eerste lay-outLay-out 1 vult altijd het hele venster van de browser, ongeacht hoe groot dat is. Daarentegen is de tweede lay-outLay-out 2 in het midden van het venster van de browser geplaatst. Deze vult dus niet het hele venster. Alle lay-outs hebben dezelfde kleuren gemeen: de header is geel, de footer is blauw, de linkerkolom is groen en de rechter oranje. De derde lay-outLay-out 3 wijkt wel wat van deze kleuren af, omdat er ruimte is voor een menu. Dat is de zwarte balk. Daarentegen lijkt de vierde lay-outLay-out 4 wel weer op de eerste twee, wat betreft de kleuren.

Over de nummering heb ik lang getwijfeld. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een doorlopende nummering, ongeacht het onderwerp. Aan de nummering is dus ook te zien in welke volgorde de voorbeelden zijn gemaakt. Zo komt de vijfde lay-outLay-out 5 verrassenderwijs na lay-out nummer vier.Lay-out 4 Waarom ik ben begonnen met die lay-outs weet ik eigenlijk niet meer. Vermoedelijk omdat er zoveel vragen op dat gebied kwamen op forums waar ik aan meewerkte.

Maar ook over positioneren kwamen vragen, dus numero 6Positioneren 6 gaat niet over 'n lay-out, maar over het verticaal centreren van 'n pagina, net als de zevende.Positioneren 7 Nou, het lukt toch aardig om 'n hele lap tekst bij elkaar te kleppen, al zeg ik het zelf. Toen werd het tijd voor het eerste menu,Menu 8 voorbeeld nummer acht, snel gevolgd door de eerste pop-up,Pop-up 9 nummer negen in de nummering. En na negen komt tien,Pop-up 10 weer 'n pop-up.

Waarna het zogezegd tijd werd voor een stuk openheid in het kader van de Nieuwe Politiek: scheldt iedereen maar verrot en noem dat Vrijheid Van Meningsuiting. Zo doorzichtig als deze achtergrond,Tekst 11 maar je trekt er wel kiezers mee, zelfs als je kapsel lijkt op dit menu,Menu 12 nummer twaalf. Hé, dan moet de vorige dus nummer elf zijn. Wat ben ik toch slim! Melig? Ja hallo, wat zou jij zijn als je 36 plaatjes moet volkletsen? Zoals over deze afwijkende lay-out,Lay-out 13 waarvan ik het nummer niet zeg om gevoelige lezertjes niet bang te maken.

Waaruit blijkt dat nu nummer veertienMenu 14 aan de beurt is, net als deze vijftiendePop-up 15 op kinderen gericht. Joechei, haast op de helft. En wat is er haast op de helft? Thumbnails.Afbeeldingen 16 Maar er zijn ook andere thumbnailsAfbeeldingen 17 mogelijk, zoals nummer zeventien. Dit is feitelijk vrij simpel te maken, en er is genoeg ruimte voor iedereen: welkom nummer achttien! Pop-up 18

Dit menu nummer negentienMenu 19 wordt ook veel op deze site gebruikt. Inmiddels is wel goed duidelijk dat 't gewoon op volgorde van maken is genummerd, dus hier komt weer 'n ander menuMenu 20 wat nummer twintig heeft. Toen sloeg de menukoorts toe en volgden menu 21Menu 21, menu 22Menu 22 en menu 23.Menu 23 Oewawawa, ik begin geestelijke schrijfmoeheid te krijgen, dus fluks naar pop-up 24.Menu 24 Ha, weer iets met 'n afbeelding, 'n imagemap.Afbeeldingen 25

Ben ik toch blij dat ik nog geen 327 voorbeelden klaar had toen ik dit ging maken. Pop-up 26,Pop-up 26 nog maar tien. 'n Pop-up, en dan opeens weer 'n menuMenu 27 (27) en nog 'n menuMenu 28 (28)? Vreemd hoor. Tekst met inhoudsopgaveTekst 29 en dan 'n mooi rond nummer 30 voor 'n footer.Positioneren 30 Hoe klets ik de rest nog vol? Dit geleuter wordt net zo doorzichtig als deze doorzichtige achtergrondTekst 31 waar tekst overheen staat. Nummer 32Afbeeldingen 32 en 33Afbeeldingen 33 zijn zusjes: plaatjes binnenslepen over 'n ander plaatje. En toen was horizontaal centrerenPositioneren 34 als nummer 34 aan de beurt. Gevolgd door een uitklapmenuMenu 35 en als laatste een uitklapmenu.Menu 36 Oef, ik ben klaar. Hele venster is volledig volgekletst.