Home | Tekst

Illustraties

Vragen? Forum!

Download hier code en uitleg (321 kB).

Uitleg online lezen.

Bij hoveren over sommige woorden komt 'n bijpassende afbeelding tevoorschijn

Omdat ik geen leuk verhaal met kleine illustraties kon vinden, heb ik uiteindelijk maar thumbnails van de site zelf gebruikt. Probleem is natuurlijk wel dat ik nou nog steeds geen verhaal heb, en aan mij is nou niet echt 'n groot verhalenverteller verloren gegaan. Ik bedoel: ik kan vijf kwartier in 'n uur kletsen, maar dat is nog niet hetzelfde als het schrijven van 'n boeiend verhaal. Maar ik moet dus hoe dan ook hier toch 'n stuk tekst bij elkaar zien te krijgen. Het is hier mooi weer. Hoe is het bij jullie? Het eten is best lekker, als je er eenmaal aan gewend bent. Maar ze praten hier wel raar. Enfin, zo krijg ik wel 'n aardig verhaal bij elkaar. Aardig? Nou, in ieder geval flink wat bladvulling.

De eerste lay-outThumbnail van lay-out 001 vult altijd het hele venster van de browser, ongeacht hoe groot dat is. Daarentegen is de tweede lay-outThumbnail van lay-out 002 in het midden van het venster van de browser geplaatst. Deze vult dus niet het hele venster. Alle lay-outs hebben dezelfde kleuren gemeen: de header is geel, de footer is blauw, de linkerkolom is groen en de rechter oranje. De derde lay-outLay-out van lay-out 003 wijkt wel wat van deze kleuren af, omdat er ruimte is voor een menu. Dat is de zwarte balk. Daarentegen lijkt de vierde lay-outThumbnail van lay-out 004 wel weer op de eerste twee, wat betreft de kleuren.

Over de nummering heb ik lang getwijfeld. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een doorlopende nummering, ongeacht het onderwerp. Aan de nummering is dus ook te zien in welke volgorde de voorbeelden zijn gemaakt. Zo komt de vijfde lay-outThumbnail van lay-out 005 verrassenderwijs na lay-out nummer vier.Thumbnail van lay-out 004 Waarom ik ben begonnen met die lay-outs weet ik eigenlijk niet meer. Vermoedelijk omdat er zoveel vragen op dat gebied kwamen op forums waar ik aan meewerkte.

Maar ook over positioneren kwamen vragen, dus numero 6Thumbnail van positioneren 006 gaat niet over 'n lay-out, maar over het verticaal centreren van 'n pagina, net als de zevende.Thumbnail van positioneren 007 Nou, het lukt toch aardig om 'n hele lap tekst bij elkaar te kleppen, al zeg ik het zelf. Toen werd het tijd voor het eerste menu,Thumbnail van menu 008 voorbeeld nummer acht, snel gevolgd door de eerste pop-up,Thumbnail van pop-up 009 nummer negen in de nummering. En na negen komt tien,Thumbnail van pop-up 010 weer 'n pop-up.

Waarna het zogezegd tijd werd voor een stuk openheid in het kader van de Nieuwe Politiek: scheldt iedereen maar verrot en noem dat Vrijheid Van Meningsuiting. Zo doorzichtig als deze achtergrond,Thumbnail van tekst 011 maar je trekt er wel kiezers mee, zelfs als je kapsel lijkt op dit menu,Thumbnail van menu 012 nummer twaalf. Hé, dan moet de vorige dus nummer elf zijn. Wat ben ik toch slim! Melig? Ja hallo, wat zou jij zijn als je 36 plaatjes moet volkletsen? Zoals over deze afwijkende lay-out,Thumbnail van lay-out 013 waarvan ik het nummer niet zeg om gevoelige lezertjes niet bang te maken.

Waaruit blijkt dat nu nummer veertienThumbnail van menu 014 aan de beurt is, net als deze vijftiendeThumbnail van pop-up 015 op kinderen gericht. Joechei, haast op de helft. En wat is er haast op de helft? Thumbnails.Thumbnail van afbeeldingen 016 Maar er zijn ook andere thumbnailsThumbnail van afbeeldingen 017 mogelijk, zoals nummer zeventien. Dit is feitelijk vrij simpel te maken, en er is genoeg ruimte voor iedereen: welkom nummer achttien! Thumbnail van pop-up 018

Dit menu nummer negentienThumbnail van menu 019 wordt ook veel op deze site gebruikt. Inmiddels is wel goed duidelijk dat 't gewoon op volgorde van maken is genummerd, dus hier komt weer 'n ander menuThumbnail van menu 020 wat nummer twintig heeft. Toen sloeg de menukoorts toe en volgden menu 21Thumbnail van menu 021, menu 22Thumbnail van menu 022 en menu 23.Thumbnail van menu 023 Oewawawa, ik begin geestelijke schrijfmoeheid te krijgen, dus fluks naar pop-up 24.Thumbnail van pop-up 024 Ha, weer iets met 'n afbeelding, 'n imagemap.Thumbnail van afbeelding 025

Ben ik toch blij dat ik nog geen 327 voorbeelden klaar had toen ik dit ging maken. Pop-up 26,Thumbnail van pop-up 026 nog maar tien. 'n Pop-up, en dan opeens weer 'n menuThumbnail van menu 027 (27) en nog 'n menuThumbnail van menu 028 (28)? Vreemd hoor. Tekst met inhoudsopgaveThumbnail van tekst 029 en dan 'n mooi rond nummer 30 voor 'n footer.Thumbnail van positioneren 030 Hoe klets ik de rest nog vol? Dit geleuter wordt net zo doorzichtig als deze doorzichtige achtergrondThumbnail van tekst 031 waar tekst overheen staat. Nummer 32Thumbnail van afbeelding 032 en 33Thumbnail van afbeelding 033 zijn zusjes: plaatjes binnenslepen over 'n ander plaatje. En toen was horizontaal centrerenThumbnail van positioneren 034 als nummer 34 aan de beurt. Gevolgd door een dropdownmenuThumbnail van menu 035 en als laatste een uitklapmenu.Thumbnail van menu 036 Oef, ik ben klaar. Hele venster is volledig volgekletst.